Rare Radio 0 items - $0.00 0
donate Rare Radio 0 items - $0.00 0 menu

Header Main

HomeHeader Main
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Orbán bejelentette: lezárják a határokat

2020-08-31 @ 10.00 - 2.45

free
2020-03-16 11:34:00

Orbán bejelentette: lezárják a határokat

Ma éjféltől betiltják a rendezvényeket. Az éttermek, a kávézók csak 15 óráig tarthatnak nyitva, kivételt képeznek az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak. Bezárnak a színházak, a mozik és a szórakozóhelyek.

Orbán bejelentette: lezárják a határokat

Az egész emberiség számára kihívás, hogy a koronavírus ismeretlen, nincs ellenszere, ezért a terjedését nem sikerült megállítani. 37 gigacég dolgozik az ellenszer kifejlesztésén, eddig sikertelenül – mondta rendkívüli parlamenti felszólalásában a miniszterelnök.

A vírus a mostani tudásunk szerint Iránból, Olaszországból és Izraelből jutott be hazánkba. A koronavírus járvánnyal szemben nem csak vakcinán nincs, de globális megoldásunk sem, minden országnak magának kell kidolgozni a nemzeti válságkezelési akciótervet, amíg nem fedezik fel a vakcinát, addig így is marad – részletezte.

A koronavírus kezelése hosszú lesz, mindenkitől megköveteli az alkalmazkodást, hiszen az élet nem olyan lesz, mint ahogy megszoktuk. Megköszönte az egészségügyben dolgozóknak és a rendvédelemnek a munkáját. Orbán Viktor szerint a magyar emberek kellő rugalmassággal fogadták az eddigi intézkedéseket, jelzi, hogy ezekből még számos várható.

A koronavírus terjedése három szakaszra bontható: egyedi, csoportos és tömeges megbetegedések. Magyarország eddig az egyedi szakaszba volt, most fog a csoportosba átlépni. Amíg nincs vakcina, addig a csoportos és tömeges találkozásokat kell csökkenteni.

Orbán Viktor összefoglalta, hogy eddig milyen hatásági intézkedéseket hoztak: beutazási tilalom az érintett országokból, 100 fő feletti beltéri rendezvények megtiltása, egyetemlátogatási tilalom, közoktatás távoktatásra tért át, konténer járványkórház.

Orbán Viktor bejelentette, hogy Magyarország határait lezárják. Ma éjféltől betiltják a rendezvényeket, a sportrendezvények zártkapusak lesznek. Az éttermek, a kávézók csak 15 óráig tarthatnak nyitva (kivételt képeznek az élelmiszerboltok és gyógyszertárak). Bezárnak a színházak, a mozik, a szórakozóhelyek.

Arra kéri az embereket, hogy a családi eseményeken kívül minden rendezvényt halasszanak el. A miniszterelnök arra kéri a 65 év felettieket, hogy maradjanak otthon, az önkormányzatokat pedig arra, hogy az otthonmaradó idősek ellátásáról gondoskodjanak.

A koronavírus gazdasági hatása jelentős, a turizmus és vendéglátás érzi meg először, a következő hetekben a munkahelyek megőrzésére fog a kormány koncentrálni. A gazdasági következmények felülírják a költségvetési és gazdasági terveket, ezeket Varga Mihály fogja koordinálni.

Orbán felvette a kapcsolatot az MNB elnökével, monetáris eszközökre is szükség lesz a válság kezelése érdekében.

Szabó Tímea: karcsú volt a tájékoztató

Szabó Tímea szerint karcsú volt Orbán Viktor tájékoztatója, de megköszönte a kormány munkáját, viszont Kovács Zoltán arroganciáját kifogásolta. Szerinte egy szóvivőnek az a feladata, hogy válaszoljon a kérdésekre.

A vis-maior alapból 18,5 milliárd forintot csoportosított át, ebből csak 2 milliárd ment az egészségügybe. Azt kérdezte Orbán Viktortól, hogy mikor kapják meg az egészségügyi dolgozók a megfelelő védőruhát. Továbbá arra kérik a kormányt, hogy az önkéntes karantén betartását ellenőrizzék.

Arra kérik a kormányt, hogy a munkanélküliség megtámogatására készüljenek fel, 3 hónapról 9 hónapra emeljék a munkanélküli támogatás összegét.

5 pontos akcióterv

Tóth Bertalan szerint a legfontosabb, a magyar emberek biztonsága, egészsége, megélhetésének biztosítása.

Az elmúlt 10 év centralizációs folyamatát figyelembe véve Tóth szerint minden döntést a KORMÁNY tud meghozni, ezért minden felelősség az övé, élen a miniszterelnökkel.

Nem tud az MSZP szó nélkül elmenni Kovács Zoltán tegnapi szereplése mellett, azt kéri, hogy a kommunikációban ne az ellenségkeresés, hanem a magyar emberek védelme legyen az első.

Nem tudnak szó nélkül elmenni amellett, hogy a MOK a tesztek növelését kéri, és a védőruhák beszerzését.

A digitális oktatás kapcsán révén felhívta a figyelmet arra, hogy az iskolák mennyire eltérő leveleket küldenek, ami szintén a bizonytalanságok erősíti.

5 pontos akciótervet javasolnak:
– bérgarancia alap
– családi pótlék megemelése
– elbocsátási tilalom a multiknál
– hitelvégrehajtás felfüggesztése
– nyugdíjprémium előrehozatala

Jakab: Kásler nem alkalmas a munkára

Amikor az ember megbetegszik, akkor az immunrendszere vizsgázik, Jakab szerint most az ország immunrendszerén van a sor, és nem állnak jól.

A Jobbik elnöke szerint nem az Operaház vagy templomok renoválására van szükség.
Szerbiában az egészségügyi dolgozóknak béremeléssel hálálják meg a munkájukat, hasonlót követelne. Jakab szerint Káslert vissza kellene hívni, mert nem alkalmas a munkára.

A Jobbik üdvözli a határzárat, ármaximalizálást szeretne a maszkok és kézfertőtlenítők körében. A költségeket szerinte az államnak, a multiknak, az oligarcháknak és az Európai Uniónak kell viselnie.

Négy fő feladata van a kormánynak

Arató Gergely szerint olyan kihívás előtt áll az ország, amivel szemben csak együtt tudnak fellépni. A járvány első szakaszában a DK szerint a kormány nem bizonyította alkalmasságát, nem adott megfelelő információkat, túl lassan és túl gyengén reagált ebben a helyzetben.

A DK nem azt tartja a feladatának, hogy kritizálja a kormányt, hanem, hogy javaslatokat tegyen.

Négy fő feladata van Arató szerint a kormányzatnak:

– társadalmi érintkezések minimalizálásra
– megfellelő mennyiségű teszt elvégzése, egészségügyi dolgozók kiemelt védelme
– sokan az állásuk elvesztése miatt rettegnek, a kormánynak nagyobb terhet kell vállalnia a munkából kiesettek védelmében
– a kisvállalatoknak kedvező döntések meghozatala, amivel garantálják a biztonságukat.

LMP: béremelést az egészségügyi dolgozóknak

Keresztes László Lóránt az egészségügyi dolgozóknak megköszönte a munkát, a krízishelyzetet egy igen széles nemzeti együttműködéssel lehet kezelni. A kormány kiemelt felelősségét hangsúlyozta, továbbá az ellenzék szerepét is hangsúlyozta.

Kovács Zoltán részéről gyalázatosnak nevezte a kommunikációt, arra kérte, hogy a közszolgálati tájékoztatás valóban a köznek a tájékoztatása legyen, ne propaganda.
Örül annak, hogy bezárták az oktatási intézményeket, üdvözlik, hogy a szórakoztató intézményeket is bezárják, a határokat pedig lezárják.

Szerinte nincs olyan szigorú intézkedés, amit nem lehetne meghozni. Azonnali, 30 százalékos béremelést javasol az egészségügyi dolgozóknak, a szociális dolgozóknak 50 százalékot irányozna elő, valamint egy állami idősgondozó hálózat felállítását. 600 milliárd forintot talált az LMP a költségvetésben ahhoz, hogy ezeket az intézkedéseket meg lehessen tenni.

Kocsis Máté: a sunyiság tilalma is életben van

Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője megköszönte az egészségügyben, rendvédelemben dolgozók munkáját, a kormány és operatív törzs tevékenységet.

Kocsis szerint egy soha nem látott kihívással állunk szemben, ez az országgyűléstől is egy soha nem látott együttműködést vár. Megköszönte a kormánynak, hogy a hétpárti egyeztetésekre lehetőséget teremt, ezzel alátámasztva, hogy most összefogásra van szükségk.

Kocsis szerint az ellenzéki pártok szimpatizánsait az ellenzéki pártok tudják a kormány rendelkezéseinek betartására.

Rossz volt látni, hogy a személyeskedést nem marad ki, Kocsis egyet ért azzal, hogy arrogancia tilalma életben van, de szerinte a sunyiságé is. Mértéktartást javasol a politikusoknak és a média munkatársainak egyaránt.

Felhívta a figyelmet a hatósági szabályok betartására, egyetlen célnak kell megfelelni, a magyar állampolgárok egészségének megóvásának.

Orbán: állapodjanak meg egymással a munkaadók és a munkavállalók

Orbán Viktor viszontválaszában megköszönt minden pozitív észrevételt és kifejezte csalódását, hogy még mindig vannak olyan pártok, akik nem értik, miről van szó.

Ami az egészségügyi védekezésről szóló összegeket jelenti, egy felülről nyitott keret áll rendelkezésre, a védekezéshez szükséges minden költségvetési forrást gyorsan és azonnal áll rendelkezésre.

Kínában az egészségügyi dolgozók 4%, Olaszországban 10%-a fertőződött meg, ezért elemi érdek őket védeni. Az egészségügy fősodrában dolgozókat a mai naptól kezdve egészségügyi dolgozónak is behívhatónak minősítették.

Arra kéri a munkaadókat és munkavállalókat, hogy állapodjanak meg egymással. 2010-ban 12% volt a munkanélküliség, most csak 3% – mondta.

A munkahely védelmi akciótervük logikája szembe megy az ellenzékével, szerinte abban kell segítséget nyújtani, hogy az emberek bent tudjanak maradni a munkában.

A gyerekmegőrzést az iskolákban továbbra is vállalni fogják. Orbán szerint szerencsés, hogy centralizálva van az oktatás és egészségügy. Mint mondta, a kormány mellett azért a vírus felelős.

Minden évben 770 milliárd forinttal többet költenek egészségügyre, mint előtte. A folyó beruházásokat nem akarja megszüntetni, növekedés támogatást akar, élénkíteni akarják a gazdaságot, nem megszorításokat.

Kásler személyét megvédte, szerinte szerencsés, hogy intézet igazgató ül a miniszteri székben.

Az Európai Unió kapandó pénzekkel óvatosságra int, mert a kohéziós alap terhére fog történni.

A virológiai részletkérdésekkel Káslerhez irányította az embereket. A kormány kommunikációja az emberekre koncentrál, arra kér mindenkit, hogy ne provokálják az egészségügyben vagy a kormányban dolgozókat.

Forrás: atv.hu

Részletek

Dátum:
2020-08-31
Időpont:
10.00 - 2.45
Összeg:
free
Esemény kategória:
Esemény címkék:

Szervező

City Found
Telefon:
+38 (01512) 22-33-44

Helyszín

Trump Tower
721 Fifth Avenue
New York, NY,
+ Google Térkép

Add Your Comment

We are an independent, non-profit, online radio Broadcasting 24/7 live from Berlin, München, London, New York…

Pannon App
Telepítse fel, itt van néhány ingyenes App:

Használja ki a lehetőséget és hallgassa és használja mobilon is a rádiót

Alcím:
Küldjön levelet nekünk!

Kérjen zenét, humoet, műsort tőlünk!

Legyek értesítve email által a legfrissebb hírekről, eladásokról és a Pannon Rádió boltjáról. 

http://pannonradio.com © 2022. All rights reserved.